Ontdek België op de fiets

Laatste update op , door Thomas

Tijdens je dagelijkse ritje naar school of werk zie je dezelfde wegen, gebouwen en natuur. Hoe prachtig je route ook kan zijn, er is in België zoveel meer te zien! En er zijn talloze manieren om de mooiste plekjes van België te bezoeken. Stap deze zomer eens op je rijwiel en ontdek België op de fiets. Wie weet wat voor mooie plekken je zult ontdekken bij het fietsen in één van onderstaande gebieden…

Bierbrouwerijen in de Limburgse Kempen

Fiets eens door de Limburgse Kempen! Vertrek voor deze fietstocht vanuit Bocholt en fiets langs Opitter, Vostaard, Wijshagen, Ellikom en Reppel terug naar je beginpunt. Zin in een pauze of een glas Pils? De route voert je langs 4 ambachtelijke Belgische bierbrouwerijen.

Fietsen door Vijvergebied De Wijers

Rondom Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren loopt een fietsroute door bossen en weides, langs domeinen en kastelen en langs restanten van het rijke mijnverleden van deze omgeving.

Fiets door Belgisch bosland

Start in Lommel en fiets langs de Sahara, een mooie zandvlakte met waterplassen. Fiets verder langs natuurparel Blauwe Kei richting Kerkhoven en ontdek het Pijnvenbox, de Vlindervallei, het Duits Militair Kerkhof en natuurgebied Kattenbos terwijl je rustig terug naar Lommel fietst. Een mooie route waarlangs van alles te zien is!

Bourgondisch genieten

Wil je onderweg Bourgondisch genieten van een lekkere lunch en een goede tas koffie of je fietstocht afsluiten met een overheerlijk diner? Stippel vooraf je route uit en kies een locatie waar je via Groupon of met een Bongo Bon terecht kunt! Zo geniet je nog meer van al het lekkers dat op tafel komt.

Alles gereed?

Is de route uitgestippeld en zijn lunch en diner gepland, check dan nog even of je fiets helemaal in orde is. Een fietstas of bidonhouder kan onderweg van pas komen, evenals een handige kaarthouder op je stuur of een kilometerteller om de gemaakte meters bij te houden. Bij A.S. Adventure shop je aan voordelige prijzen fietsaccessoires, compleet nieuwe fietsen en praktische fietskleding. Ontdek België op de fiets én in stijl. We zijn benieuwd naar jouw favoriete fietstocht!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook