Het barbecue seizoen is begonnen!

Laatste update op , door Thomas

Zodra in de loop van het voorjaar de eerste écht zonnige dagen aanbreken, zijn vlees, stokbrood en salades in de supermarkt niet aan te slepen. Tegen het einde van de middag komen de eerste geuren je al tegemoet en rond etenstijd ruikt de hele straat naar barbecue. Heerlijk! Zelfs als je van plan bent in je vertrouwde keuken een avondmaaltijd te bereiden kun je er nog van genieten. De geur van barbecue zegt namelijk niet alleen iets over eten, maar kondigt ook een nieuw seizoen aan: de zomer komt er aan!

Welke barbecue past bij jou?

Het kan zijn dat je al jaren de beste hamburgers bakt op je oude vertrouwde kogelbarbecue. Vandaag de dag zijn barbecues er in allerlei soorten en maten: van aluminium wegwerpbarbecue tot heuse buitenkeuken op gas. Toe aan een nieuwe barbecue? Denk dan goed na over wat het beste bij je past en vraag eens rond bij familie en vrienden. Bak je je vlees het liefste bruin boven hete kolen of ga je voor het gemak van een gasbarbecue? Kijk eens bij ColliShop en Fun voor barbecues in diverse prijsklassen.

Verzamel de lekkerste barbecue recepten

Een heerlijke barbecue maaltijd begint met de voorpret van het verzamelen van recepten. Een simpele hamburger , kipspies of saucijs mag natuurlijk eigenlijk niet ontbreken, maar verder kun je je fantasie de vrije loop laten. Speur in kookboeken, magazines en online naar recepten voor vis- en vleesmarinades, lekkere salades en bijgerechten voor tijdens het barbecueën. Breekt de zon eindelijk door? Dan hoef jij alleen nog maar uit al dit lekkers te kiezen en een boodschappenlijstje te maken voor je aan de slag kunt!

Goede voorbereiding is het halve werk

Naast een verzameling barbecue recepten is ook op het moment zelf de voorbereiding essentieel. Barbecueën mag niet overhaast worden. Geef de barbecue de tijd om op te warmen en steek ‘m minstens 1 uur van tevoren aan. Doe tijdig inkopen (voor de schappen leeg zijn!), marineer het vlees, snijd de groente en dek alvast de tafel met kleurrijk servies en servetten. Twijfel je over de weersverwachting? Met een afdakje, partytent of schuurtje in de buurt bied je jezelf en je gasten een plek om te schuilen als het plotseling toch gaat regenen.

Als alles klaar staat en de barbecue goed warm is kan het eerste vlees op de grill. Nog heel even geduld voor je je tanden in al dat lekkers kunt zetten…eet smakelijk alvast!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook